Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Το Ματωμένο Φεγγάρι, Έρχεται...

"There will be signs in the sun, moon and stars" (Luke 21:25)
Οι προφητείες αγαπούν τα σημάδια από τους ουρανούς και ένα εκ των οποίων θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 15 Απριλίου, με ένα σεληνιακό θέαμα. Ετοιμαστείτε για ένα σπάνιο θέαμα που θα κοσμήσει τον νυχτερινό μας ουρανό. 

Θα πραγματοποιηθεί μία ολική έκλειψη σελήνης που θα μετατρέψει το χρώμα του φεγγαριού σε ένα καμένο κοκκινωπό πορτοκαλί. Ονομάζεται Ματωμένο Φεγγάρι και είναι μόνο το πρώτο από τις τέσσερις διαδοχικές ολικές σεληνιακές εκλείψεις, οι οποίες αναμένεται να πραγματοποιηθούν στις ακόλουθες ημερομηνίες: 15 Απριλίου 2014, 8 Οκτωβρίου 2014, 4 Απριλίου 2015 και 28 Σεπτεμβρίου 2015.

Σεληνιακές εκλείψεις - μερικές ή ολικές - συμβαίνουν σε τυχαία σειρά, λέει η NASA. Να έχουμε τέσσερις ολικές εκλείψεις σε μια σειρά είναι σαν να έχουμε σε σεληνιακό πόκερ στο χέρι 4 φύλλα ίδιου είδους. Ακριβώς όπως οι παίκτες του πόκερ, οι αστρονόμοι έχουν ένα όνομα για αυτή την "κλήρωση". Ονομάζεται Τετράδα, σύμφωνα με την  NASA.

Κατά τον 21ο αιώνα, θα υπάρξουν πολλές Τετράδες, αλλά αν κοιτάξουμε πίσω κάποιους αιώνες θα δούμε πως ίσχυε ακριβώς το αντίθετο φαινόμενο. Πριν την αυγή του 20ου αιώνα υπήρχε διάστημα 300 χρόνων κατά το οποίο δεν υπήρχε καμία Τετράδα. Αυτό σημαίνει ότι ούτε ο Σερ  Ισαάκ Νεύτωνας, ο Mozart, ο George Washington, ο Ναπολέων, ο Αβραάμ Λίνκολν, ούτε κάποιος από τους συγχρόνους τους είχαν ποτέ την ευκαιρία να δουν ένα τέτοιο φεγγάρι.

 ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ειρήνη Μαντζουράνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου