Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Athens Science Festival: Αστρονομία και Διάστημα

"Ανακάλυψε την επιστήμη στην καθημερινότητα σου!!"
Το 1ο Athens Science Festival είναι γεγονός!!! Από τις 30 Απριλίου μέχρι τις 4 Μαΐου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων το πρώτο φεστιβάλ επιστήμης που γίνεται στην Αθήνα σε προσκαλεί να εξερευνήσεις τις επιστήμες που σε περιβάλλουν. Τιμή Εισιτηρίων 4 ευρώ.

Το Athens Science Festival διοργανώνεται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό “Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo” και το Βρετανικό Συμβούλιο, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Υποτρόφων Ιδρύματος Ωνάση, το Υπουργείο Παιδείας, το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Αστεροσκοπείο και άλλα μεγάλα εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα.

Ακολουθώντας μεγάλα αντίστοιχα φεστιβάλ στην Ευρώπη και τον κόσμο, το 1ο Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας ενθαρρύνει τους ανθρώπους όλων των ηλικιών και υποβάθρων να ανακαλύψουν τον κόσμο γύρω τους. Μέσα από μια σειρά ομιλιών, προβολών, βιωματικών εμπειριών. Στόχοι του φεστιβάλ είναι:

  • να προωθήσει τις θετικές επιστήμες και να τις συνδέσει με την καθημερινή μας ζωή
  • να αναδείξει την εξαιρετική ερευνητική εργασία που πραγματοποιείται και στην Ελλάδα
  • να εμπνεύσει και να δημιουργήσει νέα πρότυπα από το χώρο των επιστημών
  • να αναδείξει την «ομορφιά» της επιστήμης και της έρευνας και να ψυχαγωγήσει μέσω αυτών

Οι ενότητες που καλύπτει το φεστιβάλ περιλαμβάνουν:
Φυσική, Χημεία, Βιοτεχνολογία- Γενετική, Γεωλογία, Μαθηματικά, Περιβάλλον-Βιώσιμη Ανάπτυξη, Ιστορία και Φιλοσοφία των Επιστημών, Υγεία, Διατροφή, Αστρονομία, Τεχνολογία, Επιστήμη Υλικών, Ρομποτική

ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ

Άκουσε τους ήχους τους διαστήματος, παρατήρησε τους πλανήτες με τηλεσκόπια, εξερεύνησε τους γαλαξίες μέσα σε ένα πλανητάριο, και αλλά πολλά, στο Athens Science Festival όπου η Αστρονομία έχει την τιμητική της.

Το σύστημα μέτρησης απόστασης με τη βοήθεια λέιζερ, LIDAR, που έγινε γνωστό όταν το χρησιμοποίησαν οι αστροναύτες της αποστολής Apollo 15 για να χαρτογραφήσουν την επιφάνεια της Σελήνης, θα χρησιμοποιηθεί στο χώρο του Athens Science Festival για να μετρήσει την ρύπανση της ατμόσφαιρας της Αθήνας.

Το Αστεροσκοπείο Αθηνών θα παρουσιάσει ένα online σύστημα παρατήρησης πυρκαγιών με την χρήση δορυφόρων, αποδεικνύοντας πως η δορυφορική εικόνα μπορεί να φέρει επανάσταση στην ανίχνευση των πυρκαγιών.

Ακόμα, φωτογραφίες από τα τηλεσκόπια της Πεντέλης και του Χελμού, προβολή ταινιών για την Αστρονομία αλλά και ηχητικά ντοκουμέντα από τα «τραγούδια της Γης», θα ολοκληρώσουν την περιήγησή μας στο μακρινό κόσμο του διαστήματος.

ΠΗΓΗ: athens-science-festival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου