Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Ο Γαλαξίας Μας Από Ένα Boeing 747

Photo Credit: Alex Merga

Μία πτήση σε ένα αεροπλάνο μπορεί να είναι μια καταπληκτική εμπειρία. Αν είστε τυχεροί, μπορείτε να πετάξετε ανάμεσα σε λίγα σύννεφα και να παρακολουθήσετε καθώς αστραπές χορεύουν από σύννεφο σε σύννεφο ψηλά στην ατμόσφαιρα. Σε μια καθαρή νύχτα, μπορείτε να δείτε τα αστέρια να σπινθηροβολούν σαν ένα εκατομμύριο κεριά στον ουρανό. Αλλά τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με τη θέα μιας πεντακάθαρης νύχτας, όπου μπορείτε να δείτε το Γαλαξία μας να λάμπει αχνά στο σύμπαν. 

Τελικά, σε μία πτήση είναι η τέλεια ευκαιρία για να ξεφύγετε από όλη την φωτορύπανση, όλα τα σύννεφα και την πυκνή ατμόσφαιρα που μπλοκάρει το φως από τα άστρα. Αν έχετε σωστό εξοπλισμό, μπορείτε να καταγράψετε μια καταπληκτική θέα.

Στην φωτογραφία παραπάνω, στα αριστερά βλέπετε το φτερό του 747, ενώ στα δεξιά μπορείτε να δείτε το Γαλαξία μας να χορεύει σε ολόκληρο το σύμπαν. 

Αυτή η εικόνα λήφθηκε από τον αστροφωτογράφο Alex Merga σε ένα Boeing 747 σε μια πτήση αργά το βράδυ από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο. Εκείνη την στιγμή, ο Merga ήταν περίπου 11.000 μέτρα (36.000 πόδια) πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό και ταξίδευε 1.000 χιλιόμετρα ανά ώρα (600 mph). Η ώρα ήταν περίπου 01:00, ενώ το αεροπλάνο ήταν περίπου 350 χιλιόμετρα (220 μίλια) από το Hailfax όταν βρήκε την ευκαιρία να λάβει μια εικόνα του την θέα που είχε από το αεροπλάνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου