Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Αστροναύτες Μπορούν Να Δουν Εκρήξεις Στην Γάζα Από Τον ISS

Photo Credit: Alexander Gerst

Τις περισσότερες φορές οι φωτογραφίες της Γης από το διάστημα είναι ευχάριστες και όμορφες. Με μία πρώτη ματιά η εικόνα αυτή φαίνεται να είναι απλώς μια άλλη εικόνα της Γης κατά την διάρκεια της νύχτας, αλλά αυτή είναι πιο ξεχωριστή. Αυτή η εικόνα δείχνει το Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας και δείχνει ξεκάθαρα μια βόμβα θα σκάει. Ακριβώς, οι αστροναύτες του Διεθνή Διαστημικού Σταθμού μπορούν να δουν πραγματικά τις μάχες που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή της Λωρίδας της Γάζας (βασικά, μπορούν να δουν τις εκρήξεις από τους πυραύλους).

Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε από τον Γερμανό αστροναύτη Alexander Gerst. Όταν την δημοσίευσε ο ίδιος στο Twitter, πρόσθεσε τη λεζάντα: "Η πιο θλιβερή φωτογραφία μου μέχρι τώρα. Από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό μπορούμε πραγματικά να δούμε εκρήξεις και πυραύλους που πετούν πάνω από τη Γάζα και το Ισραήλ".


Όπως πολλοί από εσάς γνωρίζετε, το Ισραήλ και η Χαμάς έχουν εμπλακεί σε μια στρατιωτική διαμάχη για περίπου τρεις εβδομάδες. Μέχρι στιγμής, 680 Παλαιστίνιοι και 34 Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί ως αποτέλεσμα συγκρούσεων, ενώ δεν έχει ακόμη επιτευχθεί μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

Αν και οι αστροναύτες συνήθως αντιμετωπίζουν την θεαματικά όμορφη θέα του πλανήτη μας, ορισμένες φορές η καταστροφή (τόσο ανθρώπινη όσο και φυσική) δείχνει το άσχημο πρόσωπο της. Το 2001, οι αστροναύτες είχαν τη δυνατότητα να δουν τον κόκκινο καπνό από το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου μετά από τέτοιες επιθέσεις. Το 2011, οι αστροναύτες του ISS ήταν και πάλι σε θέση να δουν μια καταστροφή στον πλανήτη μας, όταν ένα τσουνάμι κατέστρεψε την Ιαπωνία. Ευτυχώς, οι καταστροφές τείνουν να είναι πολύ λιγότερες σε σύγκριση με την ομορφιά που οι αστροναύτες είναι συνεχώς σε θέση να απολαμβάνουν. Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι, από το διάστημα, το μόνο πράγμα που μπορεί κανείς να δει πραγματικά από τους ανθρώπους είναι ο έντονος τεχνητός φωτισμός στις πόλεις μας, καθώς επίσης, όπως αποδεικνύεται, μία έκρηξη από ένα πύραυλο περιλαμβάνεται επίσης στον εν λόγω κατάλογο.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ειρήνη Μαντζουράνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου