Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Το Ταξίδι Του Αστεροειδή Bennu - Στόχος Αποστολής Της NASA (Video)

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ο Bennu σχηματίστηκε όταν μερικά από τα συντρίμμια από σύγκρουση
 ενώθηκαν κάτω από τη βαρύτητά του.
Photo Credit: NASA's Goddard Space Flight Center Conceptual Image Lab

Γεννήθηκε από τα συντρίμμια μιας βίαιης σύγκρουσης, εκσφενδονίστηκε μέσα στο διάστημα εδώ και εκατομμύρια χρόνια και διαμελίστηκε από τη βαρύτητα των πλανητών, ο αστεροειδής Bennu είχε μια σκληρή ζωή σε μια δύσκολη γειτονιά: το πρώιμο ηλιακό σύστημα. "Το Ταξίδι Του Bennu", ένα καινούριο animation που δημιουργήθηκε στο Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Goddard της NASA στο Greenbelt, του Μέριλαντ, δείχνει τι είναι γνωστό και τι απομένει μυστήριο για τη ζωή του Bennu και την προέλευση του ηλιακού συστήματος.

"Πάμε στον Bennu επειδή θέλουμε να μάθουμε σε τι έχει γίνει μάρτυρας κατά τη διάρκεια της εξέλιξής του," δήλωσε ο Edward Beshore του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, Αναπληρωτής Επιστημονικός Υπεύθυνος για την αποστολή δειγματοληψίας αστεροειδή της αποστολής της NASA, OSIRIS-Rex (Origins, Spectral Interpretation, Resource Identification, Security – Regolith Explorer). Η αποστολή θα ξεκινήσει για τον Bennu στα τέλη του 2016, φτάνοντας στο αστεροειδή το 2018, και θα επιστρέψει στην Γη με ένα δείγμα από την επιφάνεια του Bennu το 2023. "Οι εμπειρίες του Bennu θα μας πουν περισσότερα σχετικά με το από που το ηλιακό μας σύστημα προήλθε και πώς αυτό εξελίχθηκε. Θα εξετάσουμε τα στοιχεία από τον Bennu για να κατανοήσουμε πληρέστερα την ιστορία του ηλιακού συστήματος, δηλαδή την ιστορία της καταγωγής μας."

Η αποστολή θα συμβάλει επίσης στην Αποστολή Ανακατεύθυνσης Αστεροειδή της NASA (ARM), η οποία θα προσδιορίσει, θα συλλέξει και θα αναπροσανατολίσει ένα αστεροειδή κοντά στη Γη σε μια σταθερή τροχιά γύρω από το φεγγάρι, όπου οι αστροναύτες θα το εξετάσουν στη δεκαετία του 2020, επιστρέφοντας με τα δείγματα. Το ARM είναι μέρος του σχεδίου της NASA για να προωθήσει νέες ικανότητες που χρειάζονται για τις μελλοντικές επανδρωμένες αποστολές στον Άρη. Το OSIRIS-Rex επίσης θα στηρίξει τις προσπάθειες του οργανισμού να κατανοήσει τον πληθυσμό των δυνητικά επικίνδυνων αντικειμένων κοντά στη Γη και θα χαρακτηρίσει εκείνα που είναι κατάλληλα για μελλοντικές αποστολές εξερεύνησης αστεροειδών.



ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ειρήνη Μαντζουράνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου