Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Συνετρίβη Σε Δοκιμαστική Πτήση Το SpaceShipTwo Της Εταιρείας Virgin Galactic

Photo Credit: AP Online Video / powered by Newslook

Στις 31 Οκτωβρίου 2014, η διαστημική εταιρεία τουρισμού Virgin Galactic υπέστη ένα σοβαρό ατύχημα κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής πτήσης του SpaceShipTwo, με αποτέλεσμα την απώλεια του διαστημικού οχήματος. Ο ένας πιλότος πέθανε στη συντριβή, ενώ ο άλλος υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς.

Photo Credit: AP Online Video / powered by Newslook

Το διαστημικό σκάφος SpaceShipTwo της Virgin Galactic συνετρίβη στην έρημο Μοχάβι, στην Καλιφόρνια στις 31 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια μιας τροφοδοτημένης δοκιμαστικής πτήσης, η οποία πήγε τραγικά λάθος. Ο ένας πιλότος σκοτώθηκε και ο άλλος τραυματίστηκε στη συντριβή. Ο τραυματισμένος πιλότος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Antelope Valley. Οι πιλότοι ήταν με την εταιρεία αεροδιαστημικής Scaled Composites, που εδρεύει στην Μοχάβι της Καλιφόρνιας, η οποία έχτισε και δοκιμάζει το SpaceShipTwo για την Virgin Galactic.

Οι εκπρόσωποι της Virgin Galactic δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν για να τιμήσουν τη μνήμη και τη σκληρή δουλειά των ατόμων που επλήγησαν από την τραγική συντριβή του SpaceShipTwo στις 31 Οκτωβρίου. Έτσι, ένα άλλο διαστημικό σκάφος SpaceShipTwo θα πετάξει στους ουρανούς και πάλι, παρά το τραγικό ατύχημα της Παρασκευής, σύμφωνα με δηλώσεις τους. 

Photo Credit: Scaled Composites / Jason DiVenere

 Η αιτία της συντριβής είναι άγνωστη μέχρι αυτή τη στιγμή. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της 
Virgin Galactic, 
George
 Whitesides, δήλωσε ότι η εταιρεία θα βρει τι πήγε στραβά και θα συνεχίσει να εργάζεται για να κάνει το SpaceShipTwo να σηκωθεί και να λειτουργήσει.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ειρήνη Μαντζουράνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου