Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Ο Κόσμος Του Lincoln Harrison

Photo Credit: Lincoln Harrison Photography

Ο Αυστραλός φωτογράφος Lincoln Harrison - για τον οποίο σας έχουμε μιλήσει και στο παρελθόν - συνεχίζει να μαγνητίζει τα βλέμματα μας με τις πανέμορφες φωτογραφίες του. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.


Photo Credit: Lincoln Harrison Photography

O Lincoln Harrison γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Bendigo της Αυστραλίας. Αγόρασε την πρώτη του φωτογραφική μηχανή DSLR τον Οκτώβριο του 2010, με σκοπό να φωτογραφίζει πράγματα που ήθελε να πουλήσει στο ebay. Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, δεν είχε καμία πρόθεση αρχικά να γίνει φωτογράφος. Πλέον, προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στην φωτογραφία και στην δουλειά του, αφού πριν έρθει η φωτογραφία στην ζωή του ήταν οδηγός αγώνων μοτοσυκλέτας. 


Photo Credit: Lincoln Harrison Photography

Ο ουρανός αποτελεί την κύρια πηγή έμπνευσής του. Όταν ο ουρανός έχει σύννεφα τραβάει τοπία, όταν είναι καθαρός νυχτερινές φωτογραφίες και startrails. Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιεί είναι δύο Nikon D7000, με φακούς Nikkor 10-24 και Tokina 11-16. Του παίρνει πάνω από 15 ώρες φωτογράφισης για να βγάλει εκατοντάδες φωτογραφίες και να δημιουργήσει αυτές τις εικόνες.


Photo Credit: Lincoln Harrison Photography

Η συλλογή του από "Startrails", που είναι και η αγαπημένη μας, δημιουργήθηκε από πλήθος φωτογραφιών μακράς έκθεσης και την επίδραση της περιστροφής της Γης. Μπορείτε να δείτε μερικές φωτογραφίες από αυτή του την συλλογή εδώ: http://nightskygreece.blogspot.gr/2014/09/startrails-lincoln-harrison.html

Lincoln Harrison Photography

Δείτε την δουλειά του Lincoln Harrison εδώ: http://www.lincolnharrison.com
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ειρήνη Μαντζουράνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου